Galić
Ugodna nadmorska visina od 200-330 m n/m, pretežno južna ekspozicija i obilježja kontinentalne klime sa postepenim prijelazom ljeta u jesen te višom jesenskom prosječnom temperaturom od proljetne, uvjeti su koji predstavljaju idealno mjesto za uzgoj vinove loze. Od davnina je poznato je da su se upravo Rimljani nepogrješivo bavili onim proizvodnjama koje su na određenim lokalitetima davale najbolje rezultate i najkvalitetnije proizvode. Iz njihova doba datira i naziv za ovu kotlinu - Vallis Aurea ili Zlatna dolina.
Postoje brojni pismeni tragovi, a posebno u vrijeme Turkovića da su vina s ovih prostora osvajala europska tržišta i da su služena na dvorovima tadašnje europske elite. Vinogradi su sađeni na obroncima Papuka, Krndije, Dilj gore i Požeške gore, a tada je bilo uvriježeno da na ovim prostorima skoro svaka bolja obitelj ima vinograd kao i vino za svoje potrebe. Entuzijazmom pojedinaca vinogradarstvo i vinarstvo je, temeljeno na tradiciji te prihvaćanjem novih spoznaja, postalo najznačajniji dio poljoprivrednog kompleksa. No sad se ponovno nastavlja tradicija da vina iz ovih prostora osvajaju najprestižnija odličja na domaćim i svjetskim izložbama vina.
Obitelj Galić naraštajima se bavila vinogradarstvom, a vina su proizvodili uglavnom za vlastite potrebe. Ta naslijeđena ljubav kod Josipa Galića prerasla je u ozbiljan posao koji razvija kroz projekte tvrtke Galić d.o.o. Temeljeći proizvodnju grožđa na vlastitim površinama tvrtka Galić uzgaja lozu koristeći najnovija saznanja o podlogama, sortimentu i upotrebljavajući najmoderniju ampelotehniku ne zanemarujući ekološki aspekt proizvodnje. Tako proizvedeno grožđe nakon pažljivog branja se u najkraćem roku dovozi do podruma za preradu. Brza prerada u aseptičkim uvjetima, koristeći najmoderniju opremu i najsuvremeniju tehnologiju uz tim vodećih stručnjaka garancija su besprijekornih rezultata kojima tvrtka teži.
|